måndag 5 oktober 2015

Pizzabulle med kanel, äpple och mandelmassa

HEMLIS. En av mina bästa vardagsräddare är färdig pizzadeg. Men det hörde ni inte från mig. SCHHH. För att det är så smidigt och typ alltid finns på extrapris för en guldpeng. 
Dessutom kan man göra så mycket mer än pizza med. T ex KANELBULLENSDAG godaste, snabbaste och höstigaste bullar. Allt som behövs är en rulle deg, mandelmassa och ett gäng röda äpplen. VOILA. Nybakt på minuten. 
Ett tips är att blötlägga de små russinen i ett glas med vatten några timmar innan. På så sätt drar de inte vatten ur degen och gör bullarna torrna när dte väl gräddas. Vill man ha det lite extra festligt kan de även blötläggas i lite sprit istället. ROM/RUSSINBULLAR VAR DET HÄR.

Pizzabulle med kanel, äpple och mandelmassa
1 skalat äpple
75 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl riven mandelmass
1/2 dl strösocker
1 dl russin
1 msk malen kanel
1 färdig pizzadeg
1 uppvispat ägg
Hackad mandel eller hasselnötter
Råsocker

Dela, kärna ur och riv äpplet. Rör ihop äpple, smör, mandelmassa, socker, russin och kanel.Rulla ut pizzadegen. Bred på fyllningen så att det täcker ordentligt. Rulla ihop degen längs ena långsidan. Skär rullen i 12 bitar (för 12 bullar) och lägg i bullformar ställda på en plåt. Låt jäsa 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 °C.Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över mandel och råsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen 10–15 minuter.

PUSSGURKA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar